首页>大学教育>四六级>复习辅导>四级>四级辅导>阅读>

2011年12月英语四级考试选词填空解析

2012-04-13 14:06新东方四六级微信号

  Passage One

  57.Boys' schools are the perfect place to teach young men to express their emotions and are more likely to get involved in activities such as art, dance and music, according to research released today.

  Far from the traditional image of a culture of aggressive masculinity in which students either sink or swim, the absence of girls gives boys the chance to develop without pressure to conform to a stereo*type, the US study says.

  57.Boys at single sex schools were said to be more likely to get involved in cultural and artistic activities that helped develop their emotional expressiveness, rather than feeling they had to conform to the "boy code" of hiding their emotions to be a "real man".

  The report, presented at a conference of the International Boys' Schools Coalition in London attended by the heads of private and state schools, goes against 58.received wisdom that boys do better when taught alongside girls.

  The headmaster of Eton, Tony Little, warned that boys were being failed by the British education system because 59.it had become too focused on girls. He criticised teachers for failing to recognise that boys are actually more emotional than girls, despite the fact that girls "turn on the waterworks".

  The research argued that boys often perform badly in mixed schools because they become demoralised when their female counterparts do better earlier in verbal skills and reading, because the left side of the brain develops faster in girls. They also felt they had to be "cool" rather than studious.

  60.But in single sex schools teachers are able to tailor lessons to boys' learning style, letting them move around the classroom and getting them to compete in teams to prevent boredom, wrote the study's author, education expert Abigail James, of the University of Virginia.

  Teachers could encourage boys to enjoy reading and writing with specifically "boy-focused" approaches such as themes and characters that appeal to them. Boys in boys' schools "loved" to pen verse because they enjoyed the "inherent structure in poems", James said. Because, the researchers say, boys generally have better spatial skills, more acute vision, learn best through touch, are more impulsive and more physically active, they need to be given "hands-on" lessons where they are allowed to walk around, with this natural impulse not seen as disruptive. "Boys in mixed schools view classical music as feminine and prefer the modern genre in which violence and sexism are major themes," James wrote.

  61.Single sex education also made it less likely that boys would feel they had to conform to a stereotype gained from the media by girls that men should be "masterful and in charge" in relationships. "In the present sexualised atmosphere prevalent in mixed schools, boys feel coerced into acting like men before they understand themselves well enough to know what that means," the report said.

  解析:

  57、选择 encourage boys to express their emotions more freely

  题目问男生学校可以怎样,原文前三段基本都在叙述男校对男生艺术情操方面的发展有着更好的促进作用。

  58、选择 perform relatively better

  本题较难,题干问通常大家都认为在男女同校的学校中男生都怎样。

  原文四段末句中received wisdom表示常识或者被多数人所接受的观点,于是后面的部分是本题的出题点。

  59、选择 it fails to give boys the attention they need

  原文红字处说这些体制都更关心女生,取反之后意为这些体制都没那么关心男生,于是与此选项对应。

  60、选择 teaching can be tailored to suit the characteristics of boys

  原文红字说在男校里,老师可以"根据男生的学习风格量身定制(tailor)课程"

  61、选择 they conform to stereotype

  文章最后两段都是在总结人们对男生的一般印象以及男校如何避免一些问题的出现,James的实验提及许多男生都正遵循着老套的路线发展,即本选项的同义改写;其余选项均是例举中的具体内容,包含于此答案。

新东方四六级官方微信:四六级小助手 (koolearncet

四六级免费好课、四六级最新资讯、海量过级资料!
扫描上方二维码,关注免费领取!

资料下载

四级听力技巧规律总结

微信扫码关注新东方网服务号

即可立刻获取!

1
长按二维码"保存图片"或者"截屏"保存;
2
打开微信"扫一扫",或者保存图片后从手机相册进行识别;
3
识别二维码后,点击"关注"服务号,即可免费领取。

相关推荐

首页 中考 高考 考研 四六级 留学 托福 雅思 GRE GMAT SAT ACT 小学 英语 学前