四六级阅读推理判断题-2

发布时间: 2025-01-09 19:45

Nowadays, more and more people are becoming aware of the importance of mental health. This increased awareness has led to a growing demand for mental health services. However, there is still a significant gap between the need for these services and the availability of professional help.

One of the reasons for this gap is the lack of mental health professionals. The training and education required to become a mental health professional are extensive and time-consuming. As a result, there are not enough qualified individuals to meet the increasing demand.

Another reason is the social stigma associated with mental health issues. Many people are still hesitant to seek help for fear of being judged or labeled. This stigma not only prevents individuals from getting the support they need but also discourages potential mental health professionals from entering the field.

In addition, the cost of mental health services can be a barrier for some people. Mental health treatments, especially those involving long-term therapy, can be expensive. Not everyone can afford the high fees, which further limits access to these services.

To bridge this gap, various measures need to be taken. More investment should be made in mental health education and training to increase the number of professionals. Efforts should also be made to reduce the social stigma surrounding mental health issues. Furthermore, governments and insurance companies should consider providing financial support to make mental health services more affordable.

It is crucial to address the gap between the demand for mental health services and the availability of professional help. Only by doing so can we ensure that everyone who needs mental health support can receive it.
根据文章内容,回答以下问题:

The author implies that the training to become a mental health professional is ______.

A. easy and quick
B. difficult and time-consuming
C. expensive and unnecessary
D. simple and effective
It can be inferred from the passage that the social stigma related to mental health issues ______.

A. has been completely eliminated
B. only affects patients' willingness to seek help
C. also impacts the development of the mental health profession
D. is encouraged by mental health professionals
The author suggests that to make mental health services more accessible, ______.

A. the number of mental health professionals should be reduced
B. the cost of mental health services should be increased
C. more investment should be made in mental health education and training
D. social stigma should be enhanced
参考答案:

B. difficult and time-consuming文章第②段提到成为心理健康专业人士所需的培训和教育是广泛且耗时的,因此可推断出作者暗示这种培训是困难且耗时的.

C. also impacts the development of the mental health profession文章第③段提到与心理健康问题相关的社会偏见不仅阻止个人获得所需的支持,还阻止潜在的心理健康专业人士进入该领域,由此可推断社会偏见也影响了心理健康专业的发展.

C. more investment should be made in mental health education and training文章第⑤段提到为了缩小需求与专业帮助之间的差距,需要采取各种措施,其中之一是应更多地投资于心理健康教育和培训,以增加专业人士的数量,从而可推断出作者建议为使心理健康服务更易获取,应更多地投资于心理健康教育和培训.