2025年下半年大学英语四六级考试结束后,新东方四六级网第一时间为您带来 2025年12月大学英语六级仔细阅读试题及答案,助力大家复盘总结、提升备考成效。此外,我们还将于新东方四六级网(https://cet4-6.xdf.cn/),同步发布最新整理的2025年12月大学英语四六级真题答案与解析的pdf版、图片版、与纯文字版,考生可通过官网【点击下图】获得一手大学英语四六级答案,快来听大咖解析真题,一起对答案吧!
↓↓↓↓↓↓↓ 点击下图:第一时间对答案,估成绩 ↓↓↓↓↓↓↓
大学英语六级仔细阅读试题及答案
大学英语四级阅读答案-第一套
选词填空
Section A
26-30: H J G C M
31-35: F D K L A
H) ever
J) mortality
G) drop
C) chronic
M) refute
F) disregard
D) cognitive
K) particularly
L) patterns
A) adolescents
Section B 长篇阅读
文章标题: Restaurants are now employing robots - should chefs be worried?
答案:
36-40: C H D L A
41-45: F M J O G
题干、答案和定位处:
It is now possible to fully automate a burger restaurant with little human supervision.
【答案】C
【定位】 Fully automated burger restaurants managed with minimal human oversight - where customers order at screens, pay electronically and eat food cooked and delivered by robots - are now a possibility.
At a robot-powered US company, complicated tasks still have to be performed by humans.
【答案】H
【定位】 At the robot-powered US pizza-delivery company Zume, the more difficult jobs, such as topping pizzas, are still done by humans.
More automation appears to be a certainty in industries eager to cut labour costs and raise profits.
【答案】D
【定位】 In an industry keen to slash labour costs and increase profits, further automation seems inevitable.
There are often front-page reports of failures in technological innovation of the restaurant industry.
【答案】L
【定位】 Embarrassing failures in restaurant tech frequently hit the headlines.
Robot-chef Flippy does not fear laborious work, nor does it make any complaints.
【答案】A
【定位】 Like most chefs, Flippy is not afraid of hard work... But you won't hear Flippy complain or say anything, in fact.
Digital technology makes it possible for businesses to innovate restaurant models.
【答案】F
【定位】 For the first time in a few hundred years, digital is allowing us to create new versions of restaurants.
Fondness for human warmth in catering to customers will give hope to employees who are afraid of losing jobs to robots.
【答案】M
【定位】 That attachment to the human art of hospitality will be heartening for staff who see automation as a threat to jobs.
There is an acute shortage of experienced chefs in the catering industry and automated cooking is expected to fill the gap.
【答案】J
【定位】 The restaurant industry is currently suffering a severe shortage of skilled chefs... Automation systems... are trying to bridge that gap.
Over the coming decade, many jobs in traditional restaurants will disappear due to robot delivery.
【答案】O
【定位】 Invariably, over the next 10 years, jobs will go in conventional bricks-built restaurants, not least because automation will boost their rapidly growing rival: delivery.
According to an expert in AI and robotics, it may be quite some time before a master robot-chef appears.
【答案】G
【定位】 "It'll probably be a very long time before we see a five-star robot chef," says Noel Sharkey, professor of AI and robotics...
Section C 仔细阅读
Passage One
答案: 46-50 D A D B C
What often happens when people are eager to pursue individual success?
D) They ignore their ties with friends.
What does the author advise people to do in their pursuit of radical individualism?
A) Re-examine the detrimental effects.
What is American society's assumption of personal achievement?
D) It reflects a person's exceptional endeavor.
What is preached in many success stories?
B) Investing one's time in work instead of connecting with friends.
What can we infer from the passage regarding the pursuit of success?
C) Collectivism is superior to individualism.
Passage Two
文章开头: During his acceptance speech for the Nobel Peace Prize, Martin Luther King...
答案: 51-55 C A A D B
What does the author think about today's...
C) It still has a long way to go before equity can be truly realized.
What do we learn from the passage about black students in the past 20 years?
A) They have been unfairly treated regarding higher education.
How can Americans bridge the differences that divide them?
A) By dealing with the thorny issues confronting them.
How do most Americans view America as a nation according to recent survey?
D) It has become increasingly split.
What does the author suggest Americans do?
B) Make joint efforts to tackle the nation's equity issues.
大学英语四级阅读答案-第二套
Section A 选词填空
答案:
26-30: I B M C K
31-35: A D F J O
I) once
B) cognitive
M) surpass
C) domains
K) redundant
A) accompanying
D) entertaining
F) hybrid
J) oversee
O) vanish
Section B 长篇阅读
文章标题: Do You Know When to Quit Wisely?
答案:
36-40: F K J E M
41-45: I O C N H
题干、答案和定位处:
Feeling like they have more control over something or someone than they do, people get more committed to their pursuit when they should give up.
【答案】F
【定位】 ...feeling like we have more control over an event or person than we do puts us at risk of doubling down when we should pull out.
If you regard yourself as one who never quits, you may end up trapped in your course of action.
【答案】K
【定位】 If you strongly identify as not being a quitter, you can end up staying stuck in a course of action...
One of the author's clients found it hard to give up a design project, in which she had put in a lot of time and effort.
【答案】J
【定位】 Take my client Ryan, a leader at a technology company. Ryan had invested two years and a lot of effort in a design project that wasn’t delivering the needed outcomes, but the thought of abandoning it after all she had put in was hard to bear.
The author suggests that one should direct their thoughts to the gains of quitting timely so as to move on.
【答案】E
【定位】 ...deliberately refocus your thinking on the gains so you can more objectively weigh the alternatives.
When making a decision, you'd better ask for opinions of those who have less stake in your decision.
【答案】M
【定位】 Ideally, seek out people who are less invested in your decision than you are.
For people associating their identity with their commitments, quitting can feel like their identity is threatened.
【答案】I
【定位】 Research indicates that people link their self-identity and social status to their commitments. And because we identify with our commitments, withdrawing from one can feel like a threat to our identity or status.
People who regard highly the quality of making wise decisions do not feel good when they make a bad one.
【答案】O
【定位】 Nobody likes to feel that they’ve made a poor decision, especially if making intelligent decisions is a quality you hold in highest esteem.
The wisest leaders learn to distinguish between giving up too soon and sticking with something irrationally.
【答案】C
【定位】 But the smartest leaders learn to discern the difference between quitting too soon and holding on to something that they shouldn’t.
When people are thinking of an endeavor, they should dig out reliable data that tells them how likely they are to succeed.
【答案】N
【定位】 Alternately, you could also seek out hard data that illuminates your real chance of success in whatever endeavor you are contemplating.
Having a clear view of what's in your control and what's not is vital to making a good decision regarding whether to give up or stick it out.
【答案】H
【定位】 Getting clear on what you can control and what you can’t is essential to making a quality decision about whether to call it quits or persevere.
Section C 仔细阅读
Passage One
文章开头: As interdependent beings we cannot thrive independent of others.
答案: 46-50 A B C B C
What does the author say about human beings?
A) They cannot prosper without cooperating with each other.
What do we learn about solidarity in an increasingly diverse society?
B) It involves many aspects with great complexity.
What would we witness in the setting of collectivism?
C) Sacrifice of personal interests for the common good.
What does solidarity entail according to the passage?
B) An opposition to individualism.
What do social theorists think of solidarity?
C) It is essential to progress and order in society.
Passage Two
文章开头: People who repeatedly give unwanted advice can be well-meaning and genuinely want to help.
答案: 51-55 D B D A C
What is the finding of one study about people who keep giving unsolicited advice?
D) They are inclined to crave for power.
What is the problem with people who are driven to give you unsolicited advice?
B) They may be emotionally vulnerable.
What is the advice receiver tempted to do when not liking the advice giver's underlying anxiety?
D) Accuse them of trying to control others.
How is the advice giver likely to react to the rejection of their advice?
A) They may regard it as a threat.
What should the advice receiver do to avoid unnecessary conflict?
C) Understand why the advice giver offers the advice.
大学英语四级阅读答案-第三套
Section A 选词填空
文章首句: Some music inspires you to move your feet...
答案: 26-30 D E L N A 31-35 H C M F K
D) fair
E) feels
L) recently
N) tends
A) actually
H) observed
C) contributing
M) taxing
F) manageable
K) quality
Section B 长篇阅读
文章标题: Can playing video games help you get a better job?
答案: 36-40 D I F A K 41-45 G B J E H
题干、答案和定位处:
Certain gaming skills meet the requirements of the armed forces in Britain.
【答案】D
【定位】 Those skills are part of what the Royal Air Force is looking for "in a variety of roles". "Skills acquired through gaming can be very relevant to certain areas."
One veteran player has applied his gaming skills to his real-world business and owes his success partly to a game company.
【答案】I
【定位】 Mr Ricci, who had always dreamed of being the boss of his own company, ran an in-game corporation comprising hundreds of players. Eventually, he realised he could transfer his skills to real-life business - instead of doing it for free. And He credits his success to his family, his strong desire to run his own business - and "a damn good company in Iceland that made a damn good game".
According to a researcher, bad reputation about games will probably limit a gamer's chances of landing a job.
【答案】F
【定位】 Dr Matthew Barr... telling someone you're a determined gamer is more likely to harm your chances of getting a job.
Businesses are beginning to realise gaming skills are applicable to their employees' work.
【答案】A
【定位】 Businesses are waking up to the skills gamers can bring to the workplace.
A physicist admits gaming has contributed to his computer knowledge and skills of solving problems.
【答案】K
【定位】 Mark Long... gaming... improved his knowledge of how they worked... problem-solving is a big part of my job
Game Academy proposes to help gamers develop their skills using critical thinking.
【答案】G
【定位】 Game Academy's suggestion... applying critical thinking to develop their skills
One who enjoys playing games that require management skills to win might possess more qualities of a manager.
【答案】B
【定位】 if you prefer... strategy and resource management... you might have more in common with managers
In more conventional views, gaming is a time-wasting activity pursued by young boys.
【答案】J
【定位】 in more traditional settings, gaming is still imagined to be the pursuit of teenage boys - a waste of time
It is suggested that gaming skills be included in a résumé if they enhance a job applicant's appeal.
【答案】E
【定位】 how it makes you more interesting as a potential employee... your gaming achievements... go down in your résumé.
Many gamers know their passion for playing games has shaped their identity.
【答案】H
【定位】 plenty of gamers... their hobby has made them who they are.
Section C 仔细阅读
Passage One
文章首句: Junk food is now a staple of many Americans' diets.
答案: 46-50 A D B C C
What do we learn about advertising campaigns from the snack food companies?
A) They convey the idea that their products are ok if consumers exercise more.
What does the passage say about health education?
D) It has largely failed to turn teens away from junk food.
What is a major flaw in previous interventions to help reduce junk food consumption?
B) They focused on the benefits young people would reap in the future.
In what way is the new intervention innovative?
C) It takes advantage of teenagers' natural inclination.
What conclusion can be drawn from the new research?
C) Obesity can be hopefully prevented by building links between teenagers' values and healthy eating.
Passage Two
文章首句: Adults dream during REM (rapid eye movement) sleep and infants have lots of REM.
答案: 51-55 D B A C D
What do scientists think of REM?
D) It performs a different function in babies than in adults.
What can we infer about nightmares from the passage?
B) They occur in people suffering from emotional stress.
What is the aim of psychologist David Foulkes' study?
A) To reveal the secrets of children's dreams.
What are Foulkes' findings about kids' dreams?
C) They grow and evolve with age.
What can we assume about babies who appear upset upon waking?
D) They have been affected by something other than dreaming.
新东方四六级网紧急整理更新中...马上为你带来最新整理答案!
以上是新东方四六级网为大家带来的 2025年12月大学英语六级长篇阅读试题及答案,预祝各位考生取得优异成绩,顺利通过大学英语四六级考试。更多最新大学英语四六级词汇、写作、翻译等相关备考资源,敬请持续关注新东方四六级网。